מגשי וסלסלות פירות ביאנוח-ג'ת
מגשי וסלסלות פירות ביאנוח ג'ת
בצפון הארץ אפשר להתרשם מחיים משותפים וקרובים של ישובים יהודיים, עברים מוסלמים ודרוזים ויש השפעות הדדיות של הישובים האלה האחד על השני. מאכלים שונים שנחשבים לאהובים ופופולריים בישוב זה או אחר יזלגו אט אט גם לישובים האחרים, כל עוד אין סתירה בין מנהגים או הנחיות מקומיות. משלוחים של מגשי פירות למשל התחילו להיות מאד מקובלים ואהודים בכל עיר או ישוב יהודי ומכיוון שפירות הם מאכל חוצה תרבויות ודתות הרי שאפשר להיתקל במגשים האלה גם בישובים ערבים או דרוזים כמו יאנוח ג'ת. גם כאן אוהבים לארגן ארוחות של הרבה אנשים או להפיק אירועים וללא ספק פירות חתוכים יהיו רעיון לא פחות ממושלם ומקורי.
איך מכינים מגש של פירות חתוכים?
סביב יאנוח ג'ת יש לא מעט שטחים של חקלאים שמגדלים את כל הסוגים של תוצרת חקלאית שנחשבים לפופולריים ואהובים בישראל. על מנת להכין פלטת פירות צריך לדעת בדיוק באיזה יום ושעה היא נדרשת ולגשת לקנות את הפירות ממש בסמוך להכנתם. חשוב לדעת איזו כמות נדרשת, לבחור את הפירות שגם ישתלבו מצוין אלה עם אלה וגם יהיו בשיא הטעם והבשלות שלהם. לאחר מכן תגיע העבודה האמיתית של שטיפה טובה של הפירות, קילוף שלהם וחיתוך לכדי חתיכות שנוח גם לאכול וגם לאחוז ביד. אפשר לסמוך על איש מקצוע מיומן שיידע לשלב בין צבעים, מרקמים וטעמים.