אמנם אנחנו מדינה של קיץ ואין ספק שכיף לאכול פירות מזינים, מתוקים וקרים, אך יש לנו גם פירות חורף מצוינים שלא רק מזינים אותנו, אלא מסייעים לנו לשמור על המשקל ושומרים על בריאותנו. אז מהם פירות החורף שלנו בישראל, מדוע כדאי לצרוך אותם ואיך הכי כדאי להגיש אותם? הנה מדריך קצר שהכנו במיוחד עבורך.
בישראל יש לא מעט פירות חורף כאשר השניים המוכרים ביותר הם הבננה והתפוז. אין ספק כי הפרי של החורף הוא הבננה שגדלה כאן בישראל באזורים הלחים של מישור החוף וסביב הכנרת, ויתרונותיו הרבים הפכו אותו מזמן לפרי האהוב גם על ספורטאים ואנשים ששומרים על המשקל. עם זאת, חוץ מהבננה והתפוז, שלל פירות עונת החורף אינו מבוטל וכולל בתוכו את התותים, האפרסמון והקלמנטינה.
לכל פרי חורף יש ערך תזונתי שונה במעט מהאחר, אך אין ספק שלרובם יש המון ויטמין C. בואו נעבור על כל פרי בנפרד ונלמד על ערכיו התזונתיים:
בננה – הבננה מלאה בוויטמין C, יש בה סיגן, ברזל, ויטמין D, מגנזיום וויטמין B6. היא אהובה במיוחד על ספורטאים כיוון שהיא מפוצצת את הגוף באנרגיה ומכילה גם כמות גדולה של אשלגן.
תפוז – פרי ההדר האהוב מלא בוויטמין C, מלא בנוגדי חמצון ובפיטוכימיקלים הוא מקור טוב לסיבים, לחומצה פולית, סידן ואשלגן. הוא מסייע בשליטה על רמות לחץ הדם, מסייע במניעת סרטן המעי הגס, בהפחתת חיידקי המעיים ומהווה כאנטי דלקתי כללי.
תות – התות הוא פרי מופחת קלוריות אך הוא מתוק מאוד ולכן אנשים רבים שעושים דיאטה צורכים אותו. הוא מכיל נוגדי חמצון רבים, הוא נטול שומן, נטול כולסטרול ונטול נתרן. יש בו מינרלים רבים ופלבנואידים החיוניים לבריאות הגוף.
אפרסמון – הפרי הכתום והטעים עשיר בבטא קרוטן ומינרלים שונים המסייעים לגוף להילחם במגוון רחב של מחלות. הוא מקור נהדר לוויטמין A, הוא מכיל לפוליפנולים המסייעים להפחתת השומנים בדם, הם מסייעים לשמירה על בריאות העיניים, על תפקוד מערכת העיכול והפרי הוא גם דל שומן.
אחת הדרכים הנהדרות לעודד אכילת פירות בחורף הנה באמצעי הגשה מתאימים. בחורף אנחנו לא משתוקקים למאכלים קרים ולכן מגש פירות קר יהיה פחות עדיף על רבים. עם זאת, אנחנו בהחלט מחפשים אחר מזון מתוק ומעורר, וכאן הפירות יכולים להשתלב נהדר. כאשר עורכים מגש פירות חושבים על מגוון הפירות שיהיו בו, שיתאימו לאירוע ולאנשים שאוכלים ממנו. אם לדוגמה מדובר על אירוע חברה עם מגוון רחב של אנשים, מומלץ לבחור מגשי פירות מגוונים שיכילו את שלל פירות החורף ואף פירות טרופיים בנוסף. אם מדובר על אדם שאוהב פירות מסוימים מאוד, אפשר להוסיף לו אותם באופן כזה שיהוו את מרכז המגש.
כדאי להגיש פירות חורף באופן מגרה, בשילוב של טעמים רבים שיהפכו את האכילה שלהם לקינוח צבעוני ומתוק במיוחד. ניתן לבחור במגש פירות סטנדרטי וגם ניתן לבחור בצורת הגשה אחרת, למשל סלסלת פירות בה הפירות מסודרים בצורה עשירה בתוך סלסלה נמוכה, המראה יוצר אפקט של שפע אותו כולם נהנים לקבל. עוד צורך הגשת שרבים אוהבים הוא של סושי פירות בו הפירות חתוכים ומסודרים ממש כמו מגש של סושי. מי שאוהבות במיוחד את המגשים הללו הן נשים בהריון שנמנע מהן לאכול סושי בתקופת ההיריון. צורת הגשה נוספת היא של זר פירות בו ניתן לשלב גם בלוני הליום או שוקולדים, והם הופכים להיות יחד למתנה שכולם שמחים לקבל.
רגע לפני משלוח סלסלת הפירות כדאי לוודא שמדובר על עסק שעושה שימוש אך ורק בפירות טריים, שההובלה היא באמצעי קירור על פי תנאי משרד הבריאות וכי יש שפע ומגוון של פירות מהן ניתן לבחור. בדרך כלל המגשים מגיעים מוכנים בעיצובם, אך מומלץ לבחור בעסק בו ישנה אפשרות להחליף חלק מהפירות במידת הצורך, או הוספה של פירות אחרים. והכי חשוב – שהפירות יהיו טעימים, שהשילוב שלהם יהיה מקצועי ושצורת החיתוך תהיה מדויקת.
בחרו איזור למשלוח